English
Nieuwsbrief nr. 2 - 2008 PDF Afdrukken E-mail

In de April editie van de Eye2Eye Media nieuwsbrief lees je meer over het nieuwe programma Expedition Unlimited en hoe Andy McDonald in de prijzen is gevallen!

VERTREK EXPEDITION UNLIMITED

Ze zijn jong, competitief en zullen te allen tijde hun gelijk willen halen. Vijf controversiële teams zijn op 8 april vertrokken naar Johannesburg, om vervolgens een adembenemend parcours van 5.000 km af te leggen door Zuid-Afrika. Expedition Unlimited is een nieuw Eye2Eye Media format dat we in Nederland maken voor Omroep LliNK en Nederland 3. Een reality adventure programma waarin modellen en kandidaten met een lichamelijke handicap met elkaar een gelijkwaardige strijd aangaan met een grote geldprijs in het verschiet. Elk team bestaat uit een model en een persoon met een duidelijk zichtbare lichamelijk handicap. De ogenschijnlijk perfecte kandidaat die een team moet vormen met de ogenschijnlijk imperfecte.

Hoe ver af en tegelijkertijd hoe dicht bij elkaar hun werelden liggen ontdekken we al heel snel. De afleveringen bestaan uit een bijzondere race op en speciaal voor Expedition Unlimited ontworpen tandemfiets en uit bijzondere en spraakmakende opdrachten waarin strategisch en inventief denken en handelen van de kandidaten centraal staan. De ontwikkelingen in de karakters van de deelnemers zullen de liefhebbers van realityprogramma's aan de buis gekluisterd houden. Halen ze het beste in elkaar naar boven of juist niet? Zal Expedition Unlimited de teamleden aanzetten om hun onderlinge band te versterken, hun gevoelens te tonen en hun vooroordelen ten opzichte van de ander te herzien?

De serie bestaat uit 10 afleveringen van 45 minuten en wordt in het najaar van 2008 uitgezonden op Nederland 3 rond de klok van 21.30 uur op de zondag- of maandagavond.

Het programma wordt onder andere mede mogelijk gemaakt door het VSB fonds, het NCDO, WNF, Fonds Gehandicaptensport en YUUB.


SPECTACULAIRE COPRODUCTIE MET BBC: THE BIBLE

Wij zijn er trots op bekend te kunnen maken dat Eye2Eye Media de Europese coproducent van de BBC is voor de prestigieuze dramaserie 'The Bible'. In Nederland maken we de serie voor en met de NCRV voor prime-time uitzending in het najaar van 2009 op Nederland 2. In Vlaanderen zijn we in gesprek met CANVAS en in Duitsland en Oostenrijk zijn de onderhandelingen rond de Duitse versie van de serie in ver gevorderd stadium met de NDR, BR en ORF. In Engeland is de serie te zien op BBC 1 in het najaar van 2009.

Voor het eerst in de wereldgeschiedenis wordt de Bijbel voor televisie in een serie van begin tot eind gedramatiseerd in 6 afleveringen van een uur. Hoogwaardig kwaliteitsdrama in combinatie met een bekende acteur als storyteller. Voor Engeland zal dat David Suchet zijn (hier bekend als inspecteur Poirot) en voor Nederland en Vlaanderen wordt in samenwerking met de NCRV de komende maanden een bekende Nederlandse acteur als verteller gecast. Vanaf het najaar van 2008 is er een team van Eye2Eye Media in de woestijn van Marokko te vinden waar de opnames plaatsvinden.


STERREN OP HET DOEK 2008

Albert Verlinde noemde zijn deelname aan Sterren op het doek in 2007 één van de meest bijzondere ervaringen uit zijn carrière. Het bekende Eye2Eye Media programma Sterren op het doek is weer terug in 2008 in samenwerking met omroep MAX en de Bankgiroloterij. Deze serie doen er zes hele bekende en bijzondere Nederlanders mee die bereid zijn zich bloot te geven voor het oog van de portretschilders.

Wanneer u dit leest zijn er al vier afleveringen opgenomen en bereiden we ons voor op de volgende gast. De eerste aflevering van Sterren op het doek wordt 3 juli 2008 uitgezonden op Nederland 1.


Ook deze serie leren we de bekende Nederlanders van hun minder bekende kant kennen, mede door de prikkelende vragen van presentatrice Hanneke Groenteman. Volg de uitdaging voor zowel schilder als geportretteerde. Van de eerste kennismaking tot de onthulling van de schilderijen. Het plezier, maar ook de spanning over het resultaat. Hoe confronterend is het om jezelf terug te zien door de ogen van iemand anders?

In Sterren op het Doek worden prominente Nederlanders vereeuwigd door telkens 3 verschillende portretschilders, met hele uiteenlopende stijlen. Soms bijzonder realistisch, soms heel modern. Voor de kunstenaars is het een unieke uitdaging. Met twee andere kunstenaars moeten ze werkruimte en het onderwerp delen. De kunstenaars hebben geen slechts 5 uur de tijd voordat ze terug moeten naar hun atelier om het schilderij af te maken. Na twee weken krijgt de geportretteerde de kunstwerken pas te zien. Een spannend moment voor iedereen.

Behalve aan de nawkeurige blikken van de kunstenaars, geven de gasten zich over aan de vlijmscherpe vragen van presentatrice Hanneke Groenteman. Terwijl we de schilderijen zien uitgroeien tot de meest prachtige en soms verrassende portretten, neemt zij ons mee door het leven van elke gast. Zo leren we de geportretteerde van een andere kant kennen.

Hanneke: "Ik vind het fantastisch om te zien hoe die kunstenaars de bekende Nederlander op het doek vastleggen. Je ziet dan elke keer een andere kant van zo'n persoon, en de kijker ook." In het vorige seizoen van Sterren op het doek vertelden de gasten open over hun persoonlijke leven, moeilijke ervaringen en bijzondere momenten. Monique van de Ven vertelde over haar worsteling met het verliezen van haar zoon Nino, Albert Verlinde over het niet kunnen krijgen van kinderen en Marco Borsato over het dieptepunt in zijn glansrijke carrière.

Iedere gast heeft zo zijn of haar eigen verhaal. Het kan ook niet anders dan dat de kunstenaars van het kunstwerk gaan houden. Ze proberen zo dicht mogelijk bij de geportretteerde te blijven, of althans hun beeld ervan. Of de gast van het portret houdt is daarom de vraag. De ontknoping is spannend. Welk kunstwerk krijgt thuis een plaats aan de muur? Waarin herkennen ze zichzelf? Ze mogen slechts één schilderij kiezen. De overige schilderijen worden geëxposeerd in verschillende musea en vervolgens geveild. De opbrengst van de veiling gaat naar een goed doel, gekozen door de geportretteerde. De schilderijen uit Sterren op het doek 2007 leverde in totaal ruim 20.000 euro op!

Vanaf juli 2008 verschijnt de tweede serie Sterren op het doek op televisie. Eind mei worden de namen van de deelnemers bekend gemaakt op de website.


VERKOOP SERIE 'HELP IK WORD VADER / DADDIES FIRST STEPS' AAN SUPER RTL

Tijdens de MIP eerder deze maand in Cannes is het contract met Super RTL ondertekend voor de aankoop van de Eye2Eye Media serie 'Help ik word vader / Daddies First Steps'. De oorspronkelijke serie zoals uitgezonden bij de AVRO zal door Super RTL worden nagesynchroniseerd en prime-time uitgezonden in Duitsland. Daarnaast heeft Super RTL de rechten op het format van de serie aangekocht. Momenteel vinden er vervolggesprekken plaats met Super RTL over afname van verschillende andere programma's van Eye2Eye Media.


JOODSE KOOKTALENTEN GEZOCHT!

Het kookprogramma GoGo, Kosher! krijgt een tweede seizoen, in opdracht van de Joodse Omroep. Teams kunnen zich deze keer zelf aanmelden via de website GoGoKosher.nl De leukste aanmeldingen maken kans om hun kookkunsten te laten zien een van de afleveringen van GoGo, Kosher!

Vanaf mei gaat de productie van start. In de zomer vinden de opnames plaats. De uitzending van de serie vind plaats vanaf september 2008 op Nederland 2, maandelijks op zondagmiddag.

Een spannende race tegen de kookwekker. Elk team heeft slechts 30 minuten om een kosher gerecht te maken, dat door een vakkundige jury beoordeeld zal worden. Met culinaire hoogstandjes proberen teams de jury voor zich te winnen. Zijn de deskundigen enthousiast genoeg over het gerecht?

Elke aflevering heeft een thema of ingrediënt dat centraal staat. Gerechten kunnen dan nog steeds enorm verschillen van elkaar. Vorig seizoen moest de jury kiezen tussen de meest exclusieve gerechten. Wat dacht u van een combinatie tussen de Hollandse en Joodse keuken? Of een feestelijk gerecht dat uitermate geschikt is voor een Bar Mitswa? Kiezen tussen twee Oost-Europese gerechten viel ook niet mee. Wat maakt het één nou lekkerder dan het ander? En wil het oog ook wat? De jury kon toch elke aflevering een winnaar kiezen, uiteraard onder het toezicht van scheidsrechter Michel de Hond.

Zowel binnen als buiten de Joodse gemeenschap wordt GoGo, Kosher! goed bekeken en gewaardeerd. Vorig seizoen was het programma voor de Joodse Omroep een succes en keert daarom terug in september. Ditmaal in het nieuwe seizoen ook met twee speciale afleveringen vanuit Israël in het kader van het 60-jarig bestaan van het land.


McDONALDS KITCHEN IN DE PRIJZEN

Het boek 'Koken in McDonalds Kitchen' (2007) van Andy McDonald sleepte de Gourmand prijs binnen in de categorie Best Easy Recipes Book. Andy's boek is door het winnen van de award ook in de race voor de Best Easy Recipes Worldwide. De vooraanstaande jury kiest jaarlijks per land en categorie de beste kookboeken uit.

Sinds juli 2007 zijn er van dit boek al meer dan 7000 exemplaren verkocht! Het kookboek is hier te bestellen.

Het aantrekkelijke kook- en leesboek, dat in een samenwerking met Eye2Eye Media en uitgeverij Kosmos tot stand is gekomen, sluit aan bij het Eye2Eye Media culinaire televisieformat McDonalds Kitchen dat is te zien bij omroep LliNK.

Andy McDonald is geen vegetariër, maar wel gek van groenten en kruiden. "Er zijn zoveel heerlijke vegetarische gerechten dat ik het zonde vind als mensen die niet kennen of niet eten omdat er geen vlees of vis in zit. Bovendien kun je veel gerechten die je traditioneel met vlees en vis eet, zoals chili con carne en paella, prima bereiden zonder vlees of vis."

Het boek bevat naast heerlijke recepten ook ruimte voor portretten van mensen met passie voor eten, leuke weetjes en grappige anekdotes over groenten en kruiden. De passie van Andy is hem met de paplepel ingegoten. Zijn moeder is dan ook ruimschoots ingeschakeld bij het maken van alle desserts. "Het gaat erom dat je enkele goede ingrediënten met liefde en belangstelling bereidt en tot hun recht laat komen."

Bekend van tv
In de uitzendingen van McDonald's Kitchen verrast tv-kok Andy McDonald Nederland met zijn vlotte en vegetarische manier van koken. Twee seizoenen lang was het genieten van Andy, die samen met presentator Bas Westerweel de keuken op stelten zette. Samen met verschillende publieksgroepen schotelde hij de kijker de heerlijkste gerechten voor, zonder vlees en vis uiteraard. En met een biologisch tintje.

Andy's kookkunsten kunnen in eigen keuken ook beleefd worden. Bestel het kookboek en ga vanavond nog aan de slag met eenvoudige, maar heerlijke gerechten. Liever Andy zelf aan het werk zien? Bekijk hier de uitzendingen van McDonalds Kitchen!

 

Aanmelden nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen!
Selecteer uw interesses:
Nieuwsbrief
Vacatures
JijOpTV