EnglishHuize Huisman Nederland

Een bruiloft is 'de mooiste dag van je leven'. Maar als die mooiste dag op het laatste moment niet doorgaat, dan is dat natuurlijk heel verdrietig. Henny Huisman verrast vier stellen die niet de kans kregen om elkaar het ja-woord te geven.

In deze nieuwe serie van Huize Huisman ontvangt Henny zijn gasten niet op het Antilliaanse eiland Bonaire, maar nodigt hij hen uit in het prachtige en luxe Chateau de Raay in Limburg.

De stellen genieten van alle luxe en rust op het landgoed. Henny praat met hen over de verdrietige en frustrerende omstandigheden die hen belette hun huwelijk te sluiten en te vieren. Intussen organiseert Henny, zonder dat zijn gasten het weten, alsnog hun droomhuwelijk. Met de hulp van familie en vrienden trekt Henny alles uit de kast om zijn gasten alsnog een prachtig huwelijk te geven. Alles wordt geregeld: de bruidsjurk, bruidstaart, gasten en champagne. Zelfs de ringen worden niet vergeten. Henny's gasten beleven zo alsnog de 'mooiste dag van hun leven'.

Regie: Hans de Kleine

Omroep: EO

Status: Uitgezonden in november en december 2006

Link: www.eo.nl/huizehuismanHuize Huisman Bonaire

Henny Huisman ontmoet bijzondere mensen in een landhuis op het Caraïbische en zonovergoten eiland Bonaire. Henny's gasten hebben een ingrijpende verandering in hun leven meegemaakt. Daardoor hebben ze veel dingen moeten missen, of hebben ze er geen tijd of geld voor.

Henny gaat proberen daar op Bonaire wat aan te doen. Op zijn unieke manier verrast hij zijn gasten en voert hij indringende gesprekken met ze. Zo ontmoet Henny vijf kinderen die niet lang geleden ernstig ziek zijn geweest, terwijl de week erop het huis gevuld wordt met tienermoeders en hun baby's. Uiteindelijk moet het prachtige huis worden aangepast voor vier jongeren die in hun rolstoel naar Bonaire komen.

Henny praat met alle gasten over de afgelopen periode, maar hij zorgt er, samen met zijn steun en toeverlaat Mamita, vooral voor dat iedereen een fantastische tijd op Bonaire heeft.

Regie: Jan Pool

Omroep: EO                                                

Status: Uitgezonden in mei, juni en juli 2005