English
mirjamcarolina
bertjamai
thomas
 
 

Kerstfeest op de Dam

De Dam in Amsterdam is voor het vierde jaar op rij het toneel van muziekspektakel ‘Kerstfeest op de Dam’. Antje Monteiro, Thomas Berge, Carolina Dijkhuizen en Jamai Loman zijn de artiesten die dit jaar het kerstverhaal vertolken namens de EO met klassieke en moderne (kerst)liederen.

Daarnaast laten zij hun hart spreken door ieder een project van het Leger des Heils te bezoeken. Dit levert indrukwekkende ontmoetingen op, wat de BN’ers uiten met een persoonlijk lied op de Dam. De presentatie ligt wederom in handen van Bert van Leeuwen.

Kerstverhaal tot leven

Antje Monteiro, Thomas Berge, Carolina Dijkhuizen en Jamai Loman brengen het kerstverhaal op unieke wijze tot leven door klassieke en moderne kerstliederen af te wisselen met populaire liederen die passen bij het kerstverhaal. Solo’s en bijzondere combinaties passeren de revue. Twee koren, een orkest en het publiek ondersteunen de artiesten daarbij. Tussen de optredens door leest Mirjam Bouwman met cliënten van het Leger des Heils vanuit de Koepel Kerk waar het dak- en thuislozendiner plaatsvindt, het kerstverhaal voor. Daarmee verbinden zij de liederen en maken het eeuwenoude verhaal over de geboorte van Jezus toegankelijk voor een breed publiek.

Links

Verwante artikelen