English

 

logo passion14 320

overview pass15jimrobert

JeroenJeroenvdb

ShirmaJon
bridget

The Passion

The Passion is een spraakmakende hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus. Tijdens een groot cultureel popevenement in het centrum van Enschede vertolken bekende artiesten, aan de hand van een hedendaags Nederlandstalig repertoire, het eeuwenoude lijdensverhaal.

Enschede is in 2015 het decor van The Passion. Na driemaal randstad ( Gouda 2011, Rotterdam 2012 en Den Haag 2013) en een maal het hoge noorden (Groningen 2014) is deze stad in het oosten van Nederland dit jaar gastheer van het muzikale evenement over de laatste uren van Jezus' leven, zijn lijden én opstanding. Net als voorgaande jaren trok er een processie met een groot verlicht kruis door de straten.

The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en KRO, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk, de Gemeente Enschede en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.

The Passion werd live uitgezonden op Witte Donderdag 2 april om 20.30 uur op Nederland 1 en internet.

 

Links:

Klik hier voor The Passion 2014
Klik hier voor The Passion 2013
Klik hier voor The Passion 2012
Klik hier voor The Passion 2011

 

Jim de Groot speelt dit jaar de rol van Jezus in The Passion. Als voorbereiding op zijn rol gaat Jim een paar dagen het klooster in. In een bijzondere en emotionele zoektocht naar wie Jezus nu eigenlijk is, wordt hij zelf ook geraakt. Bekijk het hier.

 

 

 

‚Äč