English

OZNG Grp small321

Vijf BN’ers Op zoek naar God in de Franse stilte

Nieuwe serie Op zoek naar God vanaf 7 mei, 21.20 uur, Nederland 3

In een spraakmakende, nieuwe serie van ‘Op zoek naar God’ (EO) trekken vijf bijzonder diverse BN’ers zich terug in een oud Frans klooster. Rapper en presentator Lange Frans, DJ Isis, playmate Zimra Geurts, stylist en verslaggever Maik de Boer, en olympisch zwemkampioene Inge de Bruijn gaan op zoek naar God… in de stilte. Een emotionele en confronterende ervaring, met pijnlijke, hilarische, ontnuchterende en kwetsbare momenten. In een mystieke omgeving, op het Franse platteland, maar ook moederziel alleen tussen natuurelementen, volgen we onze BN’ers. Tijdens hun spirituele zoektocht in complete stilte naar God én zichzelf.

Oude pijn achter dikke muren
De vijf BN’ers dompelen zich onder in het Franse kloosterleven waar niemand tijdens de stilteretraite één woord zegt. Juist in de stilte en eenzaamheid komen gevoelens, gedachten en inzichten naar boven waar normaal geen ruimte voor is. Teleurstellingen, levensvragen, verslavingen en oude pijn die achter dikke muren was weggestopt. Het komt bij Maik, Isis, Frans, Inge en Zimra allemaal naar boven. In het klooster, maar ook tijdens een uitputtende voettocht naar een eeuwenoude burcht. Ze stellen God hun belangrijkste levensvragen en delen in deze serie hun diepste emoties die soms pijn doen, maar ook tot nieuwe inzichten leiden. In deze nieuwe serie van Op zoek naar God is de zoektocht persoonlijker en door de stiltereizen buiten het klooster uitdagender en confronterender dan ooit. En in de stilte blijkt het voor wie God zoekt ook makkelijker om Hem te vinden. Of dat nu is in je kloostercel, tijdens een voettocht door de natuur, of in een heuse kluizenaarscel op palen in de Atlantische oceaan waar de deelnemers 24 uur moederziel alleen verblijven.

Unieke inkijk in de ziel van vijf bijzondere mensen
Eenmaal per dag hebben de BN’ers over al hun gedachten, gevoelens en de ontwikkelingen in hun spirituele zoektocht een gesprek met hun geestelijk begeleider.. Buiten hun ontboezemingen op een dagboekcamera en hun coaching gesprekken, zijn ze een week lang doodstil. Ze mediteren volgens de eeuwenoude Ignatiaanse traditie met Bijbelteksten, staren in het vuur, schilderen, lopen geïnspireerd met hun nieuwste inzichten óf met hun ziel onder de arm rond, en bezoeken de gebedsdiensten binnen de kloostergemeenschap.
Isis: “De kerk is het huis van God. De elementen hier zijn de tempel van God en ik zit op de eretribune.” Voor Lange Frans is de stilteretraite “een uitdaging en die ga ik nooit uit de weg”. Het past volgens hem ook bij de veranderingsfase in zijn leven. Voor Inge de Bruijn “gebeuren hier zoveel positieve dingen. Ik ben wel klaar met het negatieve”. Maik de Boer vraagt zich af: “Waar is mijn vader? Word ik wel geaccepteerd, zoals ik ben?” “Als God bestaat, kan Hij toch naar me toe komen? Ik besta al 22 jaar”, aldus Zimra Geurts. Deze zoektocht is een psychologische en spirituele ervaring die de BN’ers niet snel zullen vergeten. Op zoek naar God geeft een unieke inkijk in de ziel van vijf bijzondere mensen.

Vanaf woensdag 7 mei - 6 afleveringen om 21.20 uur op Nederland 3

Links:

Format distributeur:

Eye2Eye Media