English

logo-mudk site

mudk1

mudk2

mudk3

 

Muziek uit de Kofferbak

In deze serie worden reizende muzikanten gevolgd die op tour door Europa tijdens de zomer hun bijzondere vertolking van de Joodse muziek ten gehore brengen. Van Klezmer tot pop-rock; het is muziek van iedereen voor iedereen….

In de eerste aflevering volgen we de Engelse band She’Koyokh tijdens het beroemde Buskers Straatmuziek Festival in Bern. Deze band bestaat uit muzikanten die overal vandaan komen, van Amerika tot Turkije, van Griekenland tot Servie en dat is te horen!

Voor de tweede aflevering liften we mee met de ‘King of Balkanpop’, Shantel. Hij stond aan de wieg van de ‘Balkan Beat’, een nieuw genre in de popmuziek, waarin moderne invloeden met traditionele volksmuziek gemixt worden. 

De derde aflevering staat in het teken van de Nederlandse band The Balcony Players. Ze leiden een zwervend bestaan en zijn waar de wind hen voert. Vaak treden ze op met hun Joodse Klezmer muziek in ruil voor kost en inwoning.

De laatste aflevering volgen we de Amsterdam Klezmer Band, een bijzondere groep, die al bijna twee decennia lang gepassioneerd een eigen bewerking van de Klezmermuziek brengt. Ze spelen op plaatsen waar je deze muziek niet verwacht en zorgen hierdoor voor een heuse cultuurshock. 


Data van uitzending :

  • 8 september 2013  She’koyokh
  • 22 september 2013 Shantel
  • 6 oktober 2013 The Balcony Players
  • 20 oktober 2013 Amsterdam Klezmer Band

 

Klik hier om de afleveringen te bekijken.

Links: