English

 

 Louis2

Thema avond Louis Davids

 

The Passion is een spraakmakende hervertelling van de laatste uren van het leven van Jezus. Tijdens een groot cultureel popevenement in het centrum van Den Haag vertolken bekende artiesten, aan de hand van een hedendaags Nederlandstalig repertoire, het eeuwenoude lijdensverhaal. Dit paasspektakel The Passion krijgt ook in 2013 een vervolg. Na Gouda en Rotterdam, wordt het muzikale evenement over de laatste uren van Jezus dit jaar opgevoerd in Den Haag, het politieke hart van ons land. Het hoofdpodium van The Passion Den Haag staat op een unieke plek, namelijk in de Hofvijver aan de kant van het Buitenhof. Net als voorgaande jaren trekt er een processie met een groot verlicht kruis door de straten van Den Haag langs het Vredespaleis en Paleis Noordeinde naar het podium in de Hofvijver.
 
The Passion is een samenwerking tussen de omroepen EO en RKK, het Nederlands Bijbelgenootschap, de Protestantse Kerk in Nederland, de Rooms Katholieke Kerk en wordt geproduceerd door Eye2Eye Media.
 
The Passion wordt live uitgezonden op Witte Donderdag 28 maart om 20.25 uur op Nederland 1 en internet.
Het evenement is gratis te bezoeken.

Iedereen kent de oer-Hollandse musicalklassieker De Jantjes.  Maar weinigen weten dat de onvergetelijke liedjes, die deze musical tot op de dag van vandaag in de amusementswereld zo populair maakt, zijn geschreven door de cabaretier en revueartiest Louis Davids. 

 

Tijd voor een hommage  aan ‘de grote kleine man’. Op maandagavond 14 oktober a.s. brengt een aantal bijzondere artiesten hun persoonlijke eerbetoon.  Wilt u Mariska van Kolck ‘Wordt nooit verliefd’ horen zingen? En horen hoe  Arie Cupé ‘Omdat ik zoveel van je Hou’ ten gehore brengt? Ook artiesten als Yvonne Valkenburg, Job Bovenlander,  Koert Jan de Bruijn en Ryan van den Akker laten hun Jordaanse hart spreken!

 

Speciale host Karin Bloemen neemt u mee in de wereld van de Jantjes en Louis Davids die met deze oer-musical de Jordaan van de jaren ‘20 op unieke wijze tot leven heeft gebracht. 

 

Het grote en aanhoudende succes van de Jantjes en het feest van herkenning van de liedjes uit deze musical maken duidelijk waarom Louis Davids misschien wel een van onze beste en veelzijdigste kleinkunstenaars is uit de Nederlandse geschiedenis. Tot op de dag van vandaag weet Davids nog menig artiest te inspireren! 

 

De Joodse Omroep heeft van de voorstelling een tv- registratie gemaakt, deze werd op zondag 3 november 2013 uitgezonden op Nederland 2

 

Links: