English
Get Microsoft Silverlight
Bekijk de video in andere formaten.
jack_eds
do_jeroen
edsilliamimoun
ellen-ten-dammemartin-buitenhuis

KRO's Kerststerren

KRO Kerststerren brengt dit jaar een Koninklijk kerstverhaal met grootse artiesten op Paleis Soestdijk.

Een unieke combinatie van muziek en drama op Paleis Soestdijk met acteurs Jack Wouterse, Lieke van Lexmond en Mimoun Oaïssa.  Met het statige paleis op de achtergrond brengen o.a. Edsilia Rombley, Jeroen van der Boom, Ellen ten Damme, Do en Martin Buitenhuis populaire kerstnummers en verrassende popsongs onder leiding van Cor Bakker en zijn orkest. Tijdens dit hartverwarmende concert treden de artiesten niet enkel solo op maar vormen zij voor deze gelegenheid speciale kerstduo’s. Zo ontstaan unieke duetten die anders nooit te zien zijn

Tussen de Kerstnummers die voor Paleis Soestdijk worden gezongen, wordt geschakeld naar de vertrekken binnen in het paleis. Daar, in de, Koninklijke vertrekken wordt het kerstver–haal verteld vanuit het oogpunt van Koning Herodes (Jack Wouterse). Hij hoort over de geboorte van Jezus en is jaloers op dit koningskind. Er is maar één koning en dat is hij!

Stap voor stap ontspint het Kerstverhaal zich. Verder maken we kennis met Herodes’ zijn vrouw Mariamne (Lieke van Lexmond) en zijn adjudant Marcus (Mimoun Oaïssa). Het kerstverhaal krijgt hiermee een heel andere dimensie en komt tot leven in de vorstelijke vertrekken van Paleis Soestdijk.

KRO Kerststerren werd uitgezonden op kerstavond 24 december om 22.20 uur bij de KRO op Nederland 1, daarnaast werd het programma op diezelfde avond uitgezonden op Radio 2, van 22.00 tot 24.00 uur.

Links