English
Nieuwsbrief nr. 3 - 2008 PDF Afdrukken E-mail

NATIONALE BIJBELTEST 2008

Nationale bijbeltest

Ook dit jaar is de Nationale Bijbeltest weer op tv! Test uw kennis van de Bijbel, samen met bekende Nederlanders en de verschillende publieksgroepen. De categorieën voor dit jaar zijn: Royalty, Travel, Design, Religie, Opvoeding en Finance.

Kijken dus! Vanavond om 20.30 uur op Nederland 2. Jacobine Geel en Bert van Leeuwen vormen samen het presentatieduo van de avond.

Neem ook eens een kijkje op de website www.denationalebijbeltest.nl. Daar kunt u niet alleen de test live meespelen tijdens de uitzending, maar ook alle testen van voorgaande jaren spelen.

 


MAANDAG 10 NOVEMBER IS HET ZOVER...

expedition unlimited De premiere van een gloednieuwe, spectaculaire en opzienbarende serie; Expedition Unlimited.

Vol trots presenteren Eye2Eye Media en LLink dit najaar het meest geïntegreerde reality gameprogramma van Nederland: Expedition Unlimited. Niet eerder streden in een Nederlands televisieprogramma kandidaten met en zonder lichamelijke beperking tegen en met elkaar.  De spannende tiendelige serie speelt zich af in Zuid-Afrika. Presentatoren Froukje Jansen en Marc de Hond leiden de verrassende en zware competitie in goede banen.

In Expedition Unlimited reizen tien kandidaten af naar Kaapstad: vijf modellen en vijf jonge mensen met een lichamelijke beperking  De deelnemers weten niet van elkaars bestaan en weten al helemaal niet wat hen te wachten staat.  Ze zullen moeten samenwerken bij het uitvoeren van opmerkelijke opdrachten en bij het afleggen van helse etappes op duofietsen, die speciaal voor het programma zijn ontwikkeld. Voor de winnaars van de race ligt in de laatste aflevering een bedrag van 20.000 euro te wachten bij de finish.

Tijdens de Mipcom in Cannes 2 weken geleden bleek er al grote belangstelling voor het format te bestaan bij verschillende buitenlandse zenders en producenten waaronder de BBC. Op dit moment wordt door format-distributeur FCCE met meerdere partijen onderhandeld over "optie-deals". 
Expedition Unlimited wordt uitgezonden vanaf maandag 10 november om 21.30 uur op Nederland
Een voorproefje?
Bekijk hier de trailer

 


EEN NIEUW SEIZOEN GO, GO, KOSHER!

go go kosherHet succesvolle kookprogramma Go, Go, Kosher! krijgt een vervolg. Het tweede seizoen is eind september gestart bij de Joodse Omroep. Het programma wordt maandelijks uitgezonden op de zondagmiddag op Nederland 2.

In tien gloednieuwe afleveringen komen twee Joodse teams tegen elkaar uit in verrassende, informatieve en regelmatig hilarische kookwedstrijden. Dit alles onder toezicht van een strenge, koshere jury. Go, Go, Kosher in een nieuw jasje, vanaf een andere locatie.

Dit jaar konden de teams zich voor het eerst zelf aanmelden via de website van de Joodse Omroep.  Ook nieuw is dat beide teams met vooraf vastgestelde, gelijke, ingrediënten elkaar moeten proberen te overtreffen. Daarnaast wordt het dit seizoen een echte familiestrijd. De teams bestaan uit twee leden van een Joodse familie. In 30 minuten bereiden ze een gerecht dat is gerelateerd aan een Joods feest of Joodse traditie.

En: Go, Go, Kosher! gaat dit seizoen ook op reis! De laatste twee afleveringen komen vanuit Israel. Daar laten Israëlisch-Nederlandse teams onder de olijfbomen en op het strand zien wat de mix van de Nederlandse en Israëlische keuken voor koshere verrassingen oplevert.

 


KERKENACTIE NATIONALE BIJBELQUIZ

Bijbelquiz bordspelEind september zijn de eerste spellen van het bordspel de deur uit gegaan naar  de deelnemende kerken van deze unieke actie.

Elke kerk die meedoet aan de actie mag per verkocht bordspel van de Nationale Bijbelquiz € 15,00 zelf houden. Dit kan besteed worden aan bijvoorbeeld de verbouwing van het kerkgebouw of ondersteuning van de lokale voedselbank. Wanneer er 48 spellen verkocht (à € 34,95 per stuk) worden, levert het de kerk dus € 720,00 op!

De actie is in oktober gestart en loopt door tot 30 december 2008.  Bijna 3000 spellen zijn uitgeleverd aan 110 kerken die meedoen aan deze actie. Kijk voor meer informatie op de website


NIEUWE GEDELEGEERDE PRODUCENT BIJ EYE2EYE MEDIA

Nicolette de WolfPer 1 oktober bekleedt Nicolette de Wolf de functie van gedelegeerd producent bij Eye2Eye Media. Deze functie werd tot nu toe ingevuld door door Kefah Allush. Na ruim 3,5 jaar heeft Kefah onlangs aangegeven toe te zijn aan nieuwe uitdagingen. Eind november zal hij Eye2Eye Media in goed overleg verlaten.

Nicolette de Wolf is sinds 1988 werkzaam in televisieland. Na jarenlang o.a. voor de NPS, IKON en AVRO werkzaam te zijn geweest als verslaggever en regisseur is Nicolette sinds een paar jaar werkzaam als eindredacteur en uitvoerend producent en de afgelopen twee jaar in die functies al verantwoordelijk voor het succes van Eye2Eye Media programma's als Sterren Op Het Doek, Geen Weg Terug en Go, Go, Kosher.

Producent Jacco Doornbos: "Ik ben Kefah enorm dankbaar voor zijn bijdrage de afgelopen jaren aan de professionalisering van Eye2Eye Media. Gelukkig blijft hij voor ons aan de zijlijn beschikbaar als 'sparring partner'. Ik wens hem alle succes toe in zijn plannen o.a. op het gebeid van management en presentatie coaching. In Nicolette heb ik een hele goede opvolger gevonden. Haar vakmanschap, inhoudelijke betrokkenheid en enorme ervaring en kunde in het (managen van) de uitvoering van TV producties zal een grote bijdrage leveren aan de continuïteit en kwaliteit van de programma's van Eye2Eye Media".


 

Aanmelden nieuwsbrief

Vul uw e-mail adres in
om onze nieuwsbrief te ontvangen!
Selecteer uw interesses:
Nieuwsbrief
Vacatures
JijOpTV